Високопосадовцям надіслано звернення НПГУ

Незалежна профспілка гірників України висловлює занепокоєння з приводу критичної ситуації, що склалася через відключення від електропостачання низки підприємств, зокрема вугільних. З цього приводу надіслано листи на адресу Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Голови Верховної Ради Андрія Парубія.

«Державні вугільні підприємства опинилися на межі повної зупинки через знеструмленням та припинення видобутку вугілля. Ця ситуація загрожує енергетичній безпеці України та може призвести до непередбачуваних соціально-економічних і екологічних наслідків, – зазначається у зверненні. -Ситуацію ускладнюють також нарахування санкцій за невчасно сплачені послуги за постачання електроенергії та зростаюча щомісяця заборгованість із заробітної плати шахтарям».

Незалежна профспілка гірників України вважає, що для недопущення небезпечних наслідків знеструмлення підприємств, установ та організацій державної і комунальної власності необхідно прийняти рішення про реструктуризацію підприємствам заборгованості за спожиту електроенергію, а також ухвалити законопроект №9418 від 19.12.2018 р. «Про внесення змін до Закону України “Про ринок електричної енергії” щодо безперебійного постачання електричної енергії деяким суб’єктам господарювання державної та комунальної форми власності».

У листі наголошується, що допомога у вирішенні питання щодо забезпечення електроенергією потрібна не лише державним шахтам, а й підприємствам, які надають послуги населенню із тепло- й водопостачання та водовідведення, вуличного освітлення і міського електротранспорту.

 Насамкінець пропонується вжити невідкладних заходів для попередження затоплення державних шахт, а також терміново скликати нараду на рівні Кабінету міністрів із залученням профспілок для вироблення програми забезпечення стабільної роботи вугільних підприємств та енергетичної незалежності й безпеки нашої держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *