ВПЗУ готова до безстрокової акції протесту

Вільна профспілка залізничників України висунула вимоги голові, членам правління та наглядовій раді AT «Українська залізниця». Обговорила й ухвалила їх мала Рада ВПЗУ на своєму засіданні 26 лютого ц. р. За її дорученням голова ВПЗУ Володимир Козельський підписав та надіслав вимоги за визначеними адресами.

Однією із найважливіших вимог є підвищення зарплатні вітчизняним залізничникам до рівня держав-сусідів Польщі, Словаччини та інших, куди масово виїжджають найбільш працездатні й кваліфіковані фахівці галузі. Для зняття соціальної напруги у трудовому колективі ВПЗУ також пропонує негайно усунути різницю в оплаті праці між представниками робітничих професій, інженерно-технічним персоналом та керівним складом АТ «Укрзалізниця», а також повернути залізничникам право виходу на пенсію на пільгових умовах, поновши їх у Списку №2 (список виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах)’, з якого вони необгрунтовано були виключені. Профспілківці вимагають припинити й процес ліквідації відомчих медичних закладів, якими напрацьована ефективна система профілактики та лікування профзахворювань залізничників, а також за участю усіх профспілок, що діють на АТ «Українська залізниця», провести рівноправні перемовини зі страховими компаніями, які надають чи бажають надавати свої страхові послуги працівникам. ВПЗУ зауважує, що зараз через низьку зарплату у відомчих лікувальних закладах катастрофічно не вистачає медичного персоналу, і вимагає негайно підвищити її.

Керівництво філії «Пасажирська компанія» АТ «Українська залізниця» нині належним чином не співпрацює з членськими організаціями ВПЗУ та інших профорганізацій у питаннях, обумовлених трудовим законодавством України, тому ВПЗУ звертає увагу правління та наглядової ради на цей факт і пропонує спонукати адміністрацію філії змінити свою поведінку.

Розуміючи, що деякі із зазначених вище вимог перебувають поза компетенцією керівництва АТ «Укрзалізниця», ВПЗУ надіслала подібні листи-звернення Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману та міністру інфраструктури Володимиру Омеляну. Вільна профспілка залізничників України запропонувала правлінню і наглядовій раді АТ «Українська залізниця» терміново розпочати перемовини з відповідними органами державної влади для задоволення висунутих нею вимог, бо у разі їх ігнорування первинні осередки ВПЗУ для захисту трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників (залізничників), згідно із законодавством України, будуть змушені проводити безстрокові профспілкові акції.

Початок безстрокового пікетування будівлі АТ «Українська залізниця» за адресою: м. Київ, вул. Тверська. 5,7, призначено на 10-у годину 19 березня. Продовжувати її ВПЗУ планує до позитивного вирішення своїх вимог.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *