На з’їзді ВПОНУ обрано голову та президію

У Києві відбувся VI з’їзд Вільної профспілки освіти і науки України. Делегати форуму заслухали звіт голови ВПОНУ Володимира Фундовного, який очолює профспілкову структуру від самісінького її створення – з 22 жовтня 2003 року.

У доповіді з-поміж іншого було відмічено, що за звітний період – від 2013-го – лави Вільної профспілки освіти і науки України зросли на 21 організацію. Окрім того вона стала повноцінним членом поважного міжнародного об’єднання – Інтернаціоналу освіти. А ще ВПОНУ набула статусу репрезентативності на загальнонаціональному рівні, що свідчить про її авторитет та надає можливість ефективніше захищати інтереси своїх членів.

На представницький захід завітав перший заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей. Його виступ був нетривалим, значно більше часу довелося витратити, відповідаючи на гострі запитання, яких у профспілківців не бракувало.

З неабияким ентузіазмом делегати з’їзду вислухали промови очільника Конфедерації вільних профспілок України Михайла Волинця та його заступника Петра Тулея, які докладно зупинилися на загрозах, що несуть у собі положення Трудового кодексу України та зміни до деяких законів. Окрім того, Михайло Волинець високо оцінив як роботу VI з’їзду ВПОНУ, так, власне, і всієї діяльності структури, що є невід’ємною частиною КВПУ.

Після обговорення звітної доповіді відбулися вибори голови та президії ВПОНУ. На безальтернативній основі очільником Вільної профспілки освіти і науки України одноголосно обрано Володимира Фундовного, з чим делегати одразу ж його привітали. Той у свою чергу подякував за вкотре висловлену йому довіру і запевнив, що докладатиме ще більше сил та уміння, аби ВПОНУ розширювала свій вплив та набувала ще більшого авторитету в освітянському середовищі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *