Обрано Молодіжний комітет НПГУ

12-13 грудня у Києві  відбулася молодіжна конференція Незалежної профспілки гірників України, де було обрано новий Молодіжний комітет та  його голову. Також молоді лідери й активісти НПГУ взяли участь у семінарі «Розроблення стратегій відстоювання інтересів молоді та планування діяльності молодіжних профспілкових комітетів», який пройшов за підтримки  ГО «Трудові ініціативи» та Центру Солідарності Американської Федерації праці – Конгресу Демократичних профспілок.


  

 

Під час молодіжної конференції представники попереднього МК НПГУ відзвітували про проведену роботу. Зокрема його очільник Денис Туснін відзначив, що комітет успішно проводив різні акції й кампанії, а також –  навчальні заходи.  

Молоді члени НПГУ з різних регіонів та галузей обговорили становище молодих працівників у паливно-енергетичному секторі, а також дії незалежних профспілок щодо їх захисту. Водночас профспілківці не тільки говорили про труднощі, а й ділилися своїм успішним досвідом. Голова первинної профспілкової організації НПГУ шахти «Інгульська» Дмитро Бондарєв розповів про судове переслідування 94 гірників за підземний протест у цій копальні та про ефективні дії профспілки щодо їх захисту. 

Участь у молодіжній конференції  взяв також голова НПГУ  та КВПУ Михайло Волинець, його заступниця Наталія Левицька та заступник голови КВПУ Петро Тулей. Вони уважно слухали профспілкову молодь,  й давали поради та ділилися своїм досвідом. Михайло Волинець наголосив на тому, що ситуація у паливно-енергетичному комплексі країни  складна.

48374934 957279317796024 718427232665600000 o

«Сьогодні продовжують свій підземний протест гірники шахти «Лісова» ДП «Львіввугілля», які вимагають виплати заборгованих зарплат, – зазначив він. – На жаль, через безвідповідальність влади шахтарі ДП “Львіввугілля” за свою сумлінну працю й максимально можливий видобуток вугілля замість винагороди отримали заборгованість із зарплати. На такі проблеми повинні дієво реагувати незалежні профспілки, щоб захищати права трудівників. Вам, молодим профспілківцям, доводиться відстоювати справедливість у нелегкий час. Я бажаю вам успіхів у цій важливій роботі й хочу запевнити, що ми надаватимемо вам усю можливу допомогу.  Адже молодь – майбутнє незалежного профспілкового руху».

Під час молодіжної конференції було обрано Молодіжний комітет  НПГУ. До нього увійшли:  Анатолій Чорний (ППО НПГУ 10-го ВГРЗ),  Сергій Барабашук (ППО НПГУ ПАТ «Суха Балка»),  Дмитро Іваненко (ППО НПГУ шахти «Білозерська»), Василь Бондарєв  (ППО НПГУ шахти «Інгульська»), Леонід Шибанов (ППО НПГУ шахти «Котляревська»), Василь Бубнов (ППО НПГУ шахти «Межиричанська»), Іван Дідковський (ППО НПГУ шахти «Західнодонбаська»), Денис Город (ППО НПГУ шахти «Тернівська»), Олександр Мельников (ППО НПГУ «АрселоМіттал Кривий Ріг»). Головою комітету обрали  Оксану Васильєву (ППО НПГУ ПАТ «АрселоМіттал Кривий Ріг»), а її заступниками  –  Дмитра Бондарєва (ППО НПГУ шахти «Інгульська») та юриста НПГУ Гліба Колесова.

48370250 1622095124763860 5969278872355602432 n

Під час конференції молоді лідери та активісти НПГУ висловили свою підтримку гірникам Червонограда, які борються за своєчасну виплату зарплат. Також вони визначили основні напрямки роботи Молодіжного комітету на наступні два роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *