Представниця Омбудсмена закликала шахтарів виборювати свої законні права

Працівники державних вуглевидобувних підприємств та шахтарські профспілкові організації повинні діяти спільно та злагоджено, аби якомога швидше вирішити проблемне питання багатомісячної заборгованості по заробітній платі.


 

Про це заявила представник Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини у питаннях дотримання соціально-економічних та гуманітарних прав Олена Степаненко під час прес-конференції в ІА «ГолосUA» щодо кризової ситуації у вугільній галузі та бездіяльності керівництва Міненерговугілля України.

«Є така східна мудрість, що добро буде оплачене добром, а зло – покаране. Я на 100% впевнена, що так і буде, якщо ми будемо солідарні. І це добре, що у шахтарів є така солідарність… І якщо інші профспілки та працівники шахт долучяться до підтримки цих законних вимог, і ми, як офіс Уповноваженого з прав людини, будемо вимагати відповідальності з боку органів державної влади за ці порушення, то ми разом поборемо це і зробимо так, щоб у нашій державі дотримання прав людини було на першому місці», – заявила Олена Степаненко,  закликавши представників профспілок і шахтарських колективів відстоювати питання захисту прав громадян, яким не виплачують зароблені кошти.

За словами пані Степаненко, функція офісу Уповноваженого з прав людини якраз і полягає в тому, щоб спонукати органи державної влади вирішувати проблемні питання, які системно порушують права людини і громадянина. Особливо це стосується порушень з боку самих органів державної влади, які безпосередньо відповідають за дотримання Конституції України та прав громадян.

Нагадаємо, що у вівторок, 10 липня, працівники державних вуглевидобувних підприємств вкотре проведуть під стінами Верховної Ради України пікет із вимогою погасити 1,1 млрд грн заборгованості по заробітній платі та вимагатимуть відправити у відставку міністра енергетики Ігоря Насалика через невиконання ним своїх службових обов′язків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *