Проект ТКУ не відповідає принципам гендерної рівності та порушує права жінок

Конфедерація вільних профспілок України звернулася до урядового уповноваженого з питань гендерної політики Катерини Левченко з інформацією про невідповідність ухваленого Верховною Радою 5 листопада 2015 р. в першому читанні проекту Трудового кодексу України (ТКУ) (реєстр.№1658) міжнародно визнаним принципам гендерної рівності та порушення прав жінок. 


 

Особливе занепокоєння профспілок викликає звуження прав жінок, що виховують дітей в ст. 109 проекту ТКУ, яка дозволяє розірвання трудового договору за ініціативою роботодавця на загальних підставах, передбачених ст. 92 проекту, з працівниками із сімейними обов’язками, які мають дітей віком до трьох років, а у випадках, передбачених частиною другою ст. 198 проекту ТК, – до шести років або дитину з інвалідністю, одинокими матерями (батьками), які мають дітей віком до 15 років.

Із категорії працівників, яких заборонено залучати до роботи у нічний час, (ст. 142 проекту) виключені жінки, що мають дітей віком до трьох років (ст.55, ст. 176 чинного КЗпП); жінки за винятком випадків, передбачених ст.175 чинного КЗпП.

У ст. 175 проекту Трудового кодексу з часу, що враховується до стажу, який дає право на щорічну основну трудову відпустку виключено відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Не використану працівниками із сімейними обов’язками в поточному календарному році соціальну відпустку виключено з переліку відпусток, які переносяться на інший період (ст. 201 проекту Трудового кодексу).

З переліку гарантійних виплат за час відпустки та замість невикористаної відпустки, встановлених ст. 251 проекту Трудового кодексу, виключено  грошову компенсацію за всі невикористані дні щорічних трудових відпусток, а також соціальної відпустки працівникам із сімейними обов’язками, які мають дітей або повнолітню дитину – інваліда з дитинства підгрупи А I групи;

Таким чином, проект Трудового кодексу порушує норми Конвенції МОП №103 «Про охорону материнства».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *