Працівників «Азур Ейр Україна» підштовхують до страйку?

Нещодавно закінчилися примирні процедури з вирішення колективного трудового спору між працівниками та адміністрацією ТОВ «Авiакомпанiя «Азур Ейр Україна». Проте, примирна комісія не винесла жодного рішення, а роботодавець відмовився від трудового арбітражу. Про це повідомила голова Незалежної профспілки авіапрацівників ТОВ «Авіакомпанія «Азур Ейр Україна» Вікторія Наринська.


У незалежній профспілці відзначають, що вкотре керівництво авіакомпанії не бажає вести соціальний діалог, недооцінює своїх працівників та не хоче вирішувати питання порушення трудового законодавства мирним шляхом. На підприємстві досі не підписано колективний договір, бо адміністрація навмисно ухиляється від цього.

«Ми намагалися за столом перемовин вирішити усі питання, серед яких: затримка заробітної плати, незаконне зниження добових витрат, невиплата надбавок за вислугу років, за роботу в нічний час, вихідні та святкові дні, порушення у сфері охорони праці, ухилення від сплати ЄСВ, – розповіла Вікторія Наринська. –   Усе це –  грубі порушення  трудових прав та  соціально-економічних гарантій працівників авіаційної галузі. При цьому люди працюють у нелегких умовах з ризиками для здоров’я та життя, приносячи прибутки роботодавцю. Нині ж працівники фактично опинилися  в умовах, коли залишився останній засіб впливу на недобросовісного працедавця – страйк. Зараз у компанії, діяльність якої пов’язана з пасажирськими авіаперевезеннями, склалася напружена ситуація, оскільки під загрозою опинилося виконання рейсів».

За словами Вікторії Наринської,   працівники авіакомпанії прагнуть справедливості: хочуть працювати у гідних умовах і щоб їхні права не порушувалися. А незалежна профспілка боротиметься за виконання цих  справедливих вимог до кінця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *