Гірників Червонограда безпідставно звинувачують, – М. Волинець

Гірники Червонограда вдалися вже до цілодобового перекриття траси Львів – Рава-Руська біля села Сопошин. Водночас стало відомо, що ПАТ “ДТЕК Західенерго” припиняє співпрацю із ДП “Львіввугілля”.  Цю ситуацію прокоментував голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.


 

 

«Щодо ситуації з відмовою Бурштинської ТЕС купувати вугілля, видобуте ДП «Львіввугілля». Мені відомо, що міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним були зірвані домовленості з керівництвом ДТЕК. Згідно з ними, приватна компанія постачала антрацит «Центренерго» на державні електростанції у Харківській та Київській областях і в замін купувала вугілля газової групи у ДП «Львіввугілля» для своїх ТЕС – Бурштинської і Добротвірської. У зв’язку з порушенням цих домовленостей, ДТЕК з сьогоднішнього дня відмовилася закуповувати вугілля, видобуте шахтарями Львівсько-Волинського басейну.
А представники влади замість того, щоб вирішувати питання у паливно-енергетичному комплексі, звинувачують гірників, які страйкують, у тому, що вони своїми діями зривають постачання вугілля і дестабілізують ситуацію в регіоні. До цих звинувачень долучився й голова ЛОДА Олег Синютка. Невже він не розуміє представником, якої області є й чиї інтереси повинен захищати?»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *