Категорія: Загальні

«Колодія величаймо – весну зустрічаймо!»

У Національному музеї народної архітектури та побуту України, де активно діє первинний осередок ВПС «Захист справедливості», що входить до складу Конфедерації вільних профспілок України, у вихідні 16-17 березня відбудеться традиційне свято «Колодія величаймо – весну зустрічаймо!».

Державні шахти збільшують видобуток вугілля

Попри війну на державних вугледобувних підприємствах зростають обсяги видобутку вугілля. Про це повідомив заступник міністра енергетики України Олександр Хейло.

Пільги учасникам бойових дій

Учасники бойових дій, а також їхні родини мають право на пільги від держави. Це регламентується Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Умовно, їх можна розділити на медичні, комунальні, транспортні, освітні та інші соціальні.

Профспілкове навчання корисне і вкрай необхідне

Не менш насиченим і плідним був і другий день семінару «Захист трудових прав та вирішення проблем трудової реформи», який Конфедерація вільних профспілок України у рамках проєктної співпраці з Данським агентством розвитку профспілок (DTDA) провела для представників своїх первинних, галузевих і регіональних організацій.

Активно боротися за інтереси працівників

Конфедерація вільних профспілок України у рамках проєктної співпраці з Данським агентством розвитку профспілок (DTDA) проводить дводенний семінар «Захист трудових прав та вирішення проблем трудової реформи».

Ефективніше захищати права потерпілих від ворожої агресії

Голова Конфедерації вільних профспілок України, народний депутат і член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України Михайло Волинець взяв участь у засіданні Секції Асоціації міст України з розвитку деокупованих та тимчасово окупованих громад.

Майбутнім абітурієнтам

Пресслужба Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) повідомила, що 14 березня о 9.00 розпочнеться реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті, яка триватиме до 11 квітня включно.

Шевченківські дні у Музеї в Пирогові

Національний музей народної архітектури та побуту України, де активно діє первинний осередок ВПС «Захист справедливості», що входить до складу Конфедерації вільних профспілок України, вшановуючи Великого Кобзаря, з нагоди 210-ї річниці з дня його народження до 14 березня запрошує відвідати захоплюючу інтерактивну екскурсію «Шевченко і кобзарство».

Голоси українських працівниць

Десятий рік поспіль українські жінки-працівниці 8 березня згадують не тільки про захист своїх прав, гідні умови й оплату праці, бо в Україні триває війна. Третій рік вона є повномасштабною, тому наші Берегині нарівні з чоловіками змушені виборювати право на життя, на існування, на роботу свої підприємств, функціонування своїх міст і громад, майбутнє держави.

«Захист прав жінок під час війни: дії профспілок»

Конфедерація вільних профспілок України у Міжнародний жіночий день провела онлайн-захід: «Захист прав жінок під час війни: дії профспілок». Відкрила й вела його заступниця голови КВПУ Наталія Левицька.

Живемо надією на Перемогу

Іде третій рік повномасштабного неспровокованого воєнного вторгнення російської армії в Україну. Вороги принесли на нашу землю обстріли і бомбардування, знищення міст і сіл, варварські вбивства цивільного населення – дітей, жінок, людей з інвалідністю, немічних і старих, ґвалтування, терор, ядерний шантаж та інші жахливі злочини. Загарбницька війна російського режиму зруйнувала життя мільйонів українців, позбавила їх рідних домівок та змусила шукати безпеки й притулку в інших регіонах України і за її межами. Страшні випробування і переживання випали на долю українських жінок. Пропонуємо розповіді наших профспілкових активісток про те, як війна вплинула на життя їх та їхніх колег.