Перемогти можна лише разом

На шахті «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» четверту добу триває підземний протест. 15 гірників протестують у вибої, вимагаючи віддати 43 млн грн, зароблених і не виплачених працівникам підприємства починаючи з вересня ц. р.


 

Голова первинного осередку Незалежної профспілки гірників України шахти Дмитро Одінцов не тільки весь цей час перебуває зі своїми колегами на глибині 700 м, а й голодує. Зрозуміло, що перебування людей у підземних умовах, на протягах, у темряві не кращим чином позначається на їхньому самопочутті та настрої.

Враховуючи стан здоров’я лідера первинки НПГУ «Гірської» і спираючись на власний досвід голодування в екстремальних умовах, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, попросив Дмитра Одінцова припинити голодування.

«Сподіваюсь, що він дослухається, бо протест триває четверту добу на глибині 700 м в умовах шкідливої рудничної атмосфери, – повідомив Михайло Волинець. – Попередньо Дмитро погодився припинити голодування, втім попередив, що акцію протесту у підземних умовах буде продовжено».

Голова НПГУ звернув увагу шахтарів, активістів Незалежної профспілки гірників України, представників інших профспілкових організацій державних вугледобувних підприємств, що добитися наміченого можна тільки спільними зусиллями, здобути перемогу, об’єднавшись разом.

«Це неправильно, коли кілька десятків людей, шахтарів, профспілківців виборюють право на зарплату для кількох десятків тисяч гірників. Тим більш не можна допускати, щоб результати досягались ціною здоров’я окремої людини», – підсумував Михайло Волинець.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *