Глобальний Союз IndustriALL звернувся до Президента України

Генеральний секретар Глобального Союзу IndustriALL Вальтер Санчес звернувся до Президента України Петра Порошенка з закликом розв’язувати проблеми гірників державних шахт.


 

«Я пишу вам цей лист як генеральний секретар Глобального Союзу IndustriALL, який представляє понад п’ятдесят мільйонів працівників у гірничодобувній, енергетичній та виробничій сферах у всьому світі, щоб закликати уряд України виплатити усю заборгованість з  зарплат  на державних вугледобувних підприємствах та звернути вашу увагу на здоров’я та безпеку шахтарів-протестувальників, які є членами афілійованої до IndustriALL Незалежної профспілки гірників України (НПГУ)», – йдеться у зверненні.

Вальтер Санчес акцентував увагу на тому, що п’ятнадцять працівників шахти імені Г.Г. Капустіна ПАТ «Лисичанськвугілля», членів НПГУ,  змушені були вдатися до  радикального кроку: відмовилися підніматися на поверхню та розпочати протест під землею з вимогою виплати заборгованих зарплат.

«Ми глибоко стурбовані погіршенням стану здоров’я шахтарів, які перебувають на глибині близько 600 метрів. Ці радикальні дії гірників зумовлені попередніми невдалими спробами звернути увагу уряду на їхні скарги, зокрема –  щодо забезпечення охорони та безпеки праці й невиплати заробітної плати. У цьому році 19-20 червня гірники організували дводенний протест перед парламентом України. Крім того, Комітет з питань застосування стандартів МОП розглянув звіт з цього питання. Надзвичайно важливо, щоб уряд України діяв у повній відповідності з Конвенцією МОП 95 про захист заробітної плати», –  зазначив Вальтер Санчес.

Генеральний секретар Глобального Союзу IndustriALL закликав уряд України оперативно виконувати законні вимоги працівників  шахт державної власності, зокрема, щодо  виплати   заробітної плати та забезпечення заходів охорони та безпеки праці на робочих місцях. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *