Несвоєчасне здійснення розрахунків може призвести до радикальних дій

Голова РО НПГУ м. Червонограда Віталій Оніжук надіслав листа Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, міністру енергетики і вугільної промисловості Ігорю Насалику та голові Львівської обласної держадміністрації Олегу Синютці. У кореспонденції наголошується на тому, що у ДП «Львіввугілля» склалася критична ситуація.

«Заборгованість із заробітної плати за жовтень становить 121,96 млн грн. Активи за відвантажену ДП «Держвуглепостач» вугільну продукцію, станом на 3 грудня, складають 187,485 млн грн. Крім того, загальна сума відвантаженої, але ще не заактованої вугільної продукції, – 49, 17 млн грн», –  зазначається у зверненні.

Такий стан речей спричиняє порушення термінів виплати заробітної плати, ЄСВ та податків до бюджетів усіх  рівнів і, як наслідок, призводить до нарахування штрафних санкцій, що вкрай негативно позначається на фінансовій ситуації підприємства. Несвоєчасне здійснення розрахунків унеможливлює належне підтримання технологічного процесу підприємства та введення в роботу нових лав, спонукає до зростання соціальної напруги в шахтарських колективах, що в кінцевому результаті може призвести до страйків.

Автор листа закликає вжити усіх необхідних заходів, щоб ДП «Львіввугілля» зрештою отримало від ДП «Держвуглепостач» заборговані кошти, аби мати змогу виплачувати заробітну плату працівникам та здійснювати монтаж лав. «В іншому разі змушені будемо вдатися до рішучих радикальних дій», – наголошується у зверненні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *