Попередили міністра про загрозливу ситуацію

На ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» склалася вкрай загрозлива ситуація. Про це йдеться у листі, адресованому міністру енергетики і вугільної промисловості Ігорю Насалику, повідомляє голова тамтешньої первинної організації НПГУ Євген Марусенко.

У кореспонденції зазначається, що ДП «Держвуглепостач» заборгувало ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» за відвантажену вугільну продукцію станом на 1 грудня 2018 р. 111 млн 801 тис. грн. А це у свою чергу призвело до того, що 2 473 працівники не отримують вчасно заробітну плату. 7 грудня настає термін сплати нарахованої зарплати за листопад, а не виплачено ще 11 млн 233 тис. грн за жовтень.

«Відсутність достатніх коштів призвела до припинення закупівель і поставок засобів індивідуального та колективного захисту, невиконання ремонтно-налагоджувальних робіт із забезпечення безпеки та охорони праці, закупівлі лісоматеріалів для кріплення гірничих виробок, – наголошується у зверненні. – Несплата з боку ДП «Держвуглепостач» унеможливила проведення узгоджених розрахунків за спожиту електроенергію, внаслідок чого відбулося обмеження її постачання з 3 грудня».

Міністра закликають втрутитися в ситуацію та посприяти у тому, «щоб ДП «Держвуглепостач» погасив наявну заборгованість та в подальшому чітко дотримувався виконання умов договору поставки щодо своєчасних та в повному обсязі розрахунків за вугільну продукцію».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *