Гірники шахти “Котляревська” заблокували трасу Дніпро – Донецьк

Сьогодні зранку гірники шахти «Котляревська» ДП «Селидіввугілля» (Донецька обл.) заблокували рух транспорту на автомагістралі Дніпро – Донецьк у бік населених пунктів Піски та Красногорівка. Протестувальники безперестанку рухаються по пішому переходу. До такого кроку шахтарі вдалися через те, що упродовж трьох днів вони проводять акцію протесту у зв’язку із невиплатою заборгованості із зарплати, а з Міністерства енергетики та вугільної промисловості немає жодного реагування.


 

Тим часом очільник профільного відомства Ігор Насалик, за словами голови Конфедерації вільних профспілок та Конфедерації вільних профспілок України  Михайла Волинця, продовжив іще на тиждень свою відпустку.

«На чотирьох шахтах ДП «Селидіввугілля» заборгованість сягнула рекордної позначки – 259 мільйонів гривень, – розповідає Михайло Волинець. – Також не слід забувати, що гірникам цього державного підприємства заборгували 34 мільйони гривень ще за 2015 рік. Не важко спрогнозувати ланцюгову реакцію протестних акцій, що відбудуться й на трьох інших копальнях ДП «Селидіввугілля» та інших шахтах донецької та Луганської областей».

На сьогодні заплановано засідання Кабінету міністрів. «Маю надію, що в урядовців вистачить олії в голові розглянути питання щодо критичної ситуації у вугільній галузі та прийняти відповідні рішення», – висловив сподівання профспілковий лідер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *