Рішуче виступають проти пенсійної несправедливості

Учора в Павлограді біля будівлі відділення Пенсійного фонду відбулася акція протесту щодо змін в Положенні №8 Міністерства соціальної політики, які дають право виходу на пенсію за стажем шахтарям. Обласне об’єднання НПГУ Західного Донбасу виступає проти скасування чиновниками щорічних трьох місяців пільгового стажу до кожного року роботи, які раніше враховувалися.

Під час велелюдного мітингу було одноголосно прийнято резолюцію мирного зібрання. У документі висунуто дві вимоги:

  1. Не допускати порушень прав шахтарів, зайнятих на підземних роботах, які мають не менше десяти років стажу роботи, що дає право на пенсію незалежно від віку відповідно до ст. 14 Закону України «Про пенсійне забезпечення», але не відпрацювали повного стажу, передбаченого зазначеною статтею 14, на пенсію незалежно від віку, яка призначається за наявності не менше 25 років стажу підземної роботи із зарахуванням до стажу кожного повного року роботи гірничим очисного вибою, прохідником, забійник на відбійних молотках, машиністом гірничих виїмкових машин: за 1 рік – 3 місяці відповідно до Роз’яснень Міністерства соціального забезпечення України від 20.01.1992 р. №8 «Про порядок врахування трудового стажу, що дає право на пенсію незалежно від віку працівникам, безпосередньо зайнятим повний робочий день на роботах, передбачених ст. 14 Закону України «Про пенсійне забезпечення».
  2. Відправити у відставку заступника міністра соціальної політики України Миколу Шамбіра.

«У разі невиконання вищевказаних вимог залишаємо за собою право захищати та відстоювати свої законні права та інтереси всіма доступними засобами, передбаченими законодавством», – наголошується у резолюції.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *