В.о. гендиректора ДП «Волиньвугілля» найняв собі тридцять охоронців

У розвиток подій на шахті №9 «Нововолинська» повідомляємо зі слів голови первинного осередку НПГУ Василя Гури, тридцять осіб у чорному, що прибули сьогодні вранці на підприємство, на вимогу працівників і зокрема його, як голови ППО НПГУ, показали договір приватної охоронної фірми, співробітниками якої вони є, з в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрієм Пилипюком на його особисту охорону.

Василь Гура також розповів, що зранку на виході із будинку, де він мешкає, його зустріли співробітники СБУ, які просили негайно надати пояснення з приводу кримінального провадження у якості свідка.

«Справи, про яку я мав свідчити, не пам’ятаю, – сказав профлідер. – Я їм про це одразу сказав. Але СБУшників цікавило, де я зберігаю протоколи ППО НПГУ та який їх зміст. Відповіді на це не дав, посилаючись на закон про профспілки, і викликав поліцію. Її представники приїхали, але сказали, що підстав для складання протоколу немає. Після цього поїхав на шахту”.

Василь Гура також розповів, що відбулися збори трудового колективу, на яких він повідомив шахтарям, що у суботу, 8 вересня, мав зустріч зі «смотрящим» Андрієм Венгриним, і той йому сказав, аби він “відійшов і не заважав”.

В.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк, за словами Василя Гури, зараз перебуває у юридичному відділі шахти, але пообіцяв вийти до людей і пояснити свої дії та причину появи на копальні представників приватної охоронної фірми, Він також вимагає від директора шахти №9 «Нововолинська» Володимира Юрківа пояснення, чому не виконуються накази Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо передачі балансів та статуту шахти новоствореному поки що тільки на папері ДП «Шахта №9».

наказ №550 «Про створення ДП «Шахта № 9 «Нововолинська» шляхом виділу» діючого ВП «Шахта № 9 «Нововолинська» зі складу «Волиньвугілля».

Нагадаємо, ще 30-го листопада 2015-го року Міністерство вугільної промисловості та енергетики, керуючись розпорядженням Кабінету міністрів України від 08.07.2015 №696-р «Про ліквідацію деяких збиткових вугледобувних підприємств» видало наказ №550 «Про створення ДП «Шахта №9 «Нововолинська» шляхом виділу» діючого ВП «Шахта №9 «Нововолинська» зі складу «Волиньвугілля». На виконання цього наказу, починаючи з 2016 року, на копальні неодноразово розпочиналася процедура реорганізації, але довести її до кінця не вдавалося через принципову позицію колективу, який побоюється закриття шахти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *