Шахтарі «Бужанської» через заборгованість із зарплати відмовляються підніматися на поверхню ОНОВЛЕНО

Гірники другої та третьої зміни шахти «Бужанська» ДП «Волиньвугілля», відпрацювавши у вибої, залишаються під землею, відмовляючись підніматися на поверхню. Вони перебувають на глибині 470 метрів, на відстані півтора кілометра від шахтного стовбуру. 

Про це повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. За його словами, у такий спосіб шахтарі протестують проти невиплати заробітної плати. «Гірникам «Бужанської» у повному обсязі не виплачено зарплату ще за серпень, усього лише 10 відсотків – за вересень, і жодної копійки за жовтень, – розповів Михайло Волинець. – А працівникам непромислової групи, у яких зовсім мізерні посадові оклади, заборгували ще липень».

Профспілковий лідер наголошує на тому, що гірники другої зміни востаннє харчувалися ще учора в обід. Також Михайло Волинець зауважив, що ситуація ускладнюється тим, що і мністр енергетики і вугільної промисловості, і генеральний директор ДП «Волиньвугілля» нині перебувають у відпустках. «Тож шахтарям нічого іншого не залишається, як брати ситуацію в свої руки», – підсумував Михайло Волинець.

Як повідомив голова первинки НПГУ «Бужанської» Вадим Царук, загальна заборгованість перед шахтарями становить16 млн 108 тис грн.: за серпень – 1 млн 55 тис. грн; за вересень – 7 млн 166 тис. грн; за жовтень – 7 млн 892 тис. грн.

«З учорашнього дня 21 гірник «Бужанської» перебуває під землею. До них приєдналося ще 40 шахтарів з першої зміни, які вже спустилися до копальні. Не краща ситуація і на шахтах №1 «Нововолинська» та №9 «Нововолинська», – написав на своїй сторінці у Facebook Михайло Волинець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *