Гірники «Родинської» більше доби – під землею

Голова Конфедерації вільних профспілок України і Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець прокоментував ситуацію, що склалася на шахті «Родинська» ДП «Мирноградвугілля». Нагадаємо, напередодні 17 гірників відмовились підніматися на поверхню та вимагають погасити заборгованість із заробітній платі.  

«Телефоном розмовляв із гірниками, які сидять вже більше доби під землею на глибині 400 метрів, – написав на своїй сторінці у Фейсбук Михайло Волинець. – Абсолютно прикра ситуація – шахтарям не виплачено по 75% зарплати за серпень та вересень. А на перше число листопада вже потрібно виплачувати за жовтень. Тож майже три місяці заборгованості. А гроші на ці потреби у держбюджеті закладено. Люди страждають через бездіяльність та байдужість чиновників. Конкретно – Галини Карп, першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості. ЇЇ служба навіть не спромоглася вчасно підготувати фінансовий план для того, щоб держказначейство випустило гроші, а люди отримали їх на руки».

Михайло Волинець зазначив, що стан шахтарів – задовільний. Водночас він нагадав, що, коли під землею сиділи гірники шахти «Капітальна» того ж держпідприємства «Мирноградвугілля», вимагаючи погашення заборгованого перед ними, то одного гірника довелося піднімати на поверхню у непритомному стані.

«Сьогодні до гірників спустяться мій заступник Олександр Абрамов та головний технічний інспектор НПГУ Сергій Сименко. Я тим часом штурмуватиму структури Міненерговугілля та Міністерства фінансів.

З хамством державних чиновників треба закінчувати», – підсумував профмпілковий лідер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *