На копальні «Лісова» стався обвал

На шахті «Лісова» ДП «Львіввугілля» на глибині 830 метрів розвідувального штреку, під час укріплення, стався обвал породи. Внаслідок інциденту травмовано двох гірників, їх госпіталізовано до Червоноградської міської лікарні. 

Постраждалих відвідала голова тамтешеього первинного осередку НПГУ Мирослава Кафтан. За її словами, травми у шахтарів – неважкі. «Одному робітнику вибило ключицю, а у другого – рвана рана голови (у момент обвалу його засипало, але вдалося швидко відкопати). Хлопцям швидко надали першу допомогу», – розповіла Мирослава Кафтан.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець вважає, що причина обвалу – відсутність належних матеріалів для кріплення. «Нема ні арки, ні лісу, – написав він на своїй сторінці у Facebook. – На сьогодні шахта «Лісова» виконала річний план та дала прибуток у 150 млн грн, хоча сама не може займатися закупівлями матеріалів та вирішувати питання використання цих коштів, або хоча б їх частини».

Також лідер НПГУ звертає увагу на те, що «під тиском шахтарів та страйків держава ледь-ледь почала виплачувати заборговані їм зарплати, але міністерство ніяк не вирішує питання забезпечення засобами індивідуального захисту та абсолютно не звертає уваги на техніку безпеки та охорону праці на державних шахтах».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *