Нововолинським шахтарям віддали заборговане

Вчора представники шахти №1 «Нововолинська», колективу якої з лютого ц.р. заборгували понад 3,6 млн грн заробітної плати, побували у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості. 


 

Як повідомив заступник голови Нововолинської місцевої організації Незалежної профспілки гірників України Павло Лазаренко, їх запросили взяти участь у нараді, яку проводив начальник відділу реалізації програм реструктуризації та проектно-технічного супроводу ліквідації підприємств Міненерговугілля Павло Кужель. Він зокрема повідомив волинянам, що всі документи, необхідні для виплати заборгованої працівникам шахти зарплати, підписані й передані до Держказначейства, а отже гірники можуть розраховувати на отримання грошей уже до кінця дня. За словами Павла Лазаренка, так насправді й сталося – шахтарям на їхні банківські картки підвечір 16 травня надійшла заборгована зарплата за лютий, березень і квітень. У Міненерговугіллі також запевнили, що шахта наявним зараз складом працюватиме до кінця нинішнього року і  стабільно фінансуватиметься.

Місцевий і первинний осередки НПГУ хочуть на це сподіватися, але ситуацію зі свого полю зору не випускатимуть. Тим більш, що виплата зарплати не вирішує усіх проблем шахтарів, особливо тих, кому надійшов час іти на заслужений відпочинок. Бо «Нововолинська» №1 має значну заборгованість перед Пенсійним та іншими фондами і вона постійно зростає через штрафні санкції за несвоєчасне здійснення передбачених законом відрахувань. Тому лідер місцевої організації НПГУ має намір головну увагу зосередити на вирішенні саме цих питань і проблем. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *