Червоноградці планують призупинити відвантаження вугілля

Згідно з сьогодніщнім рішенням Ради голів регіональної організації НПГУ м.Червонограда вирішено з 9-ї години 9 березня призупинити відвантаження вугілля з усіх шахт ДП «Львіввугілля». Про це  голова РО НПГУ м.Червонограда Віталій Оніжук письмово повідомив Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, міністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика, голову Львівської ОДА Олега Синютку та генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрія Дяченка.

Профспілківці висунули низку вимог. Зокрема вони наполягають на розблокуванні рахунків ДП «Львіввугілля» для виплати зарплати. Також ратують за внесення змін до договору, в розділі розрахунків за відвантаження вугілля – з внесенням пункту передоплати коштів.

А ще серед вимог значаться такі пункти: повернути в галузеву угоду термін «мінімальна зарплата при розрахунку тарифів і посадових окладів»; виділити кошти на охорону праці не менш ніж 200 млн грн; скоротити апарат управління ДП «Львіввугілля» не менше 50 % чисельності; впорядкувати Списки №1 і №2 згідно з атестацією робочих місць.

Завершується звернення до посадовців словами: «Ми живемо і вмираємо для держави Україна і хочемо розквіту вугільної промисловості».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *