Тиск на незалежну профспілку та її газету

Працівники відділення СБУ здійснили «наїзд» на голову первинного осередку НПГУ шахти «Південнодонбаська» №1 Євгена Марусенка та газету місцевої організації НПГУ «Ситуація і факти». Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. 


 

Міському голові Вугледара Андрію Сіличу, а за ним і представникам силових структур не сподобалася публікація «Благословенний когнітивний дисонанс», що стосувалася відведення землі під будівництво храму Свято-Тихонівської парафії УПЦ Московського патріархату. При цьому «врозумляти» лідера ППО НПГУ і редактора газети прийшли оперативні уповноважені СБУ Олександр Шевцов та Дмитро Ісайкін, які є працівниками не місцевого відділення, а кураторами іншого населеного пункту Донеччини.

Представникам силових структур замість тиску на незалежну профспілку варто було б приділити увагу перешкоджанню роботи шахти «Південнодонбаська» №1 через заблокування її рахунків і відключення електроенергії.

Голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, який сьогодні прибув до Женеви для участі у сесії МОП, планує розповісти на міжнародному зібранні про ситуацію зі свободою слова у Вугледарі.              

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *