10 липня шахтарі організують акцію протесту під Верховною Радою

У вівторок, 10 липня 2018 року, шахтарі державних вуглевидобувних підприємств знову прийдуть з пікетом до Верховної Ради України з вимогою погасити 1,1 млрд грн заборгованості із зарплати та відправити у відставку міністра енергетики Ігоря Насалика.


 

Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець під час прес-конференції в ІА «ГолосUA» щодо кризової ситуації у вугільній галузі та безвідповідальності голови Міненерговугілля.

«10 липня під Верховною Радою відбудеться пікет. Шахтарі вже їдуть на Київ. Незалежна профспілка гірників України має страйковий фонд, і ми надаємо допомогу тим гірникам, які вже три місяці не отримують заробітну плату. У тому числі там будуть і 12 гірників, які залишилися у Києві після пікету та мали безрезультатну зустріч з міністром Насаликом. Адже заборгованість із зарплати зростає, і люди не отримують гроші, щоб годувати своїх дітей», – сказав Михайло Волинець.

За його словами, окрім вимоги щодо виплати 1,1 млрд грн заборгованості по зарплаті, шахтарські профспілки вимагатимуть відставки профільного міністра Ігоря Насалика, який замість вирішення проблем галузі вимагає від підлеглих звільнити тих шахтарів, які беруть участь в акціях протесту .

«Як же так, що люди, яким не виплачують зарплати, намагаються захистити свої права, а міністр Насалик звертається до генеральних директорів і домовляється покарати цих шахтарів? Як же так, що він причетний до різних корупційних схем, розплодив «смотрящих» у вугільній галузі? Як так, що він причетний до того, що син Януковича не повернув вугільні пласти ДП «Селидіввугілля» у державну власність. Як це так, що цей міністр продовжує залишатися на своїй посаді?», – заявив Михайло Волинець, зазначивши, що наразі міністра немає на робочому місці, а 16 липня він взагалі зібрався у відпустку.

Михайло Волинець також повідомив, що з усіма цими питаннями щодо неправомірних дій з боку міністра енергетики Ігоря Насалика шахтарі звернулися до Прем′єр-міністра України Володимира Гройсмана із вимогою дати оцінку діям свого підлеглого та відправити його у відставку через невиконання службових обов′язків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *